Pappa åtalas – trimmade sonens moped

Minderåriga sonen undkom straff

Sonen körde trimmat – men pappan åkte dit.

Nu åtalas han.

En tonårspojke i Sundsvall var missnöjd med att mopeden inte gick nog snabbt och tog sig ett snack med pappan. ST.se rapporterar nu att pappan åtalas. Han misstänkts för att ha skaffat trimdelar och sedan monterat dem på mopeden – som då förvandlades till lätt motorcykel.

Inte ovanligt

När pojken ertappades av polisen vid Minervaskolan i Sundsvall hade han inte tillstånd att framföra fordonet. Pappan har erkänt att han tillåtit sonen att köra den lätta mc:en, trots att pojken saknade körkort. Polisen i Västernorrland ser allvarligt på trimmade mopeder. Man driver bland annat mopedprojekt där man besöker skolor och pratar med föräldrar och skolelever om riskerna med trimning.

"Skoter nu"

– Trimmas mopeden blir den ju en lätt mc och föräldrarna kan få ett par tusen kronor i böter om en minderårig framför fordonet, det är inte ovanligt. Däremot är det ganska ovanligt att föräldrar åtalas, säger Börje Öhman, informationsansvarig vid polisen i Västernorrland. Högsäsongen för mopedåkning är vår och sommar. För närvarande gäller andra fartvidunder i norra Sverige.

– Nu kör det väldigt mycket skoter häruppe. Även det snabbt! säger Börje Öhman.

Publisert: