Norrland – vinnarna i striden om värmen

Foto: KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
NYHETER

Lågtrycken avlöser varandra.

Men norrlänningarna är helgens vädervinnare.

– Norrland får bäst väder, säger Beathe Tveita, meteorolog Storm.

Foto: Norra Sverige kan få riktigt fint väder.

Vädret har varit och fortsätter att vara ostadigt med en hel del regn och skurar. Men det finns lite hopp om man bor på rätt ställe i landet.

Beathe Tveita, meteorolog på Storm, guidar oss genom Kristi Himmelfärdshelgen dag för dag.

Torsdag: – Det ser ganska bra ut längs Västkusten. Men ett nederbördsområde rör sig in över Norrland. Ganska molnigt och lite regn. Rätt dåligt med sol, men i norra norrland finns solmöjligheter. Varmast blir det i Svealand, ca 15-18.

Fredag: – Ett nederbördsområde blir liggandes över östra Svealand och Norrland. Det fortsätter med regn och moln i stora delar av hela landet. Mest uppehåll blir det i Götaland, i övrigt ganska mycket regn. De bästa solmöjligheterna finns i Västra Götaland och Svealand. Ca 15-18 grader som bäst.

Lördag: Det ser ut att som att nederbördsfronten rör sig västerut mot Norska havet. Det innebär att det blir bättre väder i norrland. Framför allt uppehåll i hela landet men inga högre temperaturer.

Söndag: – Då finns det möjligheter till sol i stora delar av landet. Då har nederbördsområdena passerat förbi. I norrland stiger temperaturen lätt till runt 20-22. I söder blir det kanske också uppemot mot 20-22 grader.

Måndag: – Då är det vår nationaldag (skratt). Uppehåll och en del sol i Sverige. Mest uppehåll i hela landet.

Enligt Beathe Tveita är det dessvärre ingen högsommarvärme i sikte.

– Nej, det är nya lågtryck som kommer in hela tiden över södra landet. Norra Sverige får bättre under kommande vecka på grund av en högtrycksrygg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder