”Glasrutan träffade mig i bakhuvudet”

avErik Olsson

NYHETER

Daniel Eldfors, 25, från Solna åkte i den vagn som fick ta den största smällen vid kollisionen. Han fick en lättare hjärnskakning och ett rejält sår i bakhuvudet.

Foto: OLA AXMAN
Daniel Eldfors.

– Det var knappt någonting kvar av stolen där jag satt innan smällen. När jag tänker på hur den såg ut är det ett under att jag klarade mig så pass bra som jag gjorde, säger han.

Daniel Eldfors beskriver händelseförloppet som att tåget först bromsade in och sedan kom en kraftig smäll. Glassplitter flög över hela vagnen och människor, datorer, mobiltelefoner och väskor kastades huller om buller.

– Det första jag såg efter smällen var tjejen som suttit snett bakom mig. Hon var fastklämd mellan sätena och var inte vid medvetande, säger Daniel Eldfors.

Smäll i bakhuvudet

Han berättar att flera i vagnen, däribland en läkare som fanns med ombord, snabbt riktade sin uppmärksamhet mot den unga kvinnan.

– De hjälptes åt att lyfta ut henne i gången. Hon var den första som fördes ut och iväg med ambulans. Jag vet inte hur det gick för henne sen.

Först efter några minuter började Daniel Eldfors känna av sina egna skador.

–  Jag kände hur något rann nedför skallen, säger han och förklarar att smärtan sedan började komma.

–  Troligtvis fick jag en smäll i bakhuvudet av en glasruta som kom flygande.

Efter undersökning kunde det konstateras att hans skador inte var så allvarliga som först befarats och han kunde lämna sjukhuset senare på natten.

– Jag är bara väldigt glad över att det gick så bra som det gjorde, säger han.