Vem är den mystiske ”hästpojken”?

avErika Rydberg

NYHETER

Gäckande figur fastnade på bild i Googles gatuvy

Klicka för större bild.

Mannen med hästhuvudet fångades av Googles kamera. Nu har han blivit kändis på nätet - och från allmänheten strömmar förslagen in om vem ”hästpojken” kan tänkas vara.

Googles kameror har fångat mycket märkligt under jobbet med att plåta den fotografiska kartan över världens gator. Nakenbad, rånförsök, och nu senast - en man med hästhuvud.

Den besynnerlige filuren står vid en mur i ett lugnt område i skotska Aberdeen. Nu har över en miljon surfat in på BBC:s nätsajt som var först med att uppmärksamma mannen - eller ”hästpojken” som han numera kallas.

Har setts i flera länder

Dussintals människor över hela Europa vill hjälpa till i jakten på hästpojkens riktiga identitet och har mailat in egna bilder till kanalen. Får man tro de ivriga rapporterna är hästpojken en berest livsnjutare. Han har setts glassa på barer i Marbella, spankulera i Cardiff och nu senast på en tysk festival.

– Han pratade bara engelska, så vi snackade inte så mycket med varandra, berättar festivalbesökare Stefan Kleen för BBC.

Norwichbon John Ainsworth blev skräckslagen när han mötte hästpojken under en parkpromenad.

– Jag trodde jag såg i syne först, erkänner han för BBC.

"Vilken tramsnyhet"

Andra läsare imponeras inte alls av den märklige mannen och avfärdar rapporteringen som trams.

– Det är ingen riktig person. Det är en billig mask, upplyser en läsare.

Somliga vill helt ta död på mystiken och hävdar att hästpojken avslöjar sig själv - om man kikar riktigt noga.

– Om du går nedför gatan i gatuvyn och vänder om så ser man hur han drar på sig huvudet. Man ser också att han har vitt hår, säger Mark Coates som djupanalyserat gåtan med hästpojken.

Nu väntar världen med spänning på att hästpojken ska dyka upp på fler ställen i Googles gatuvy.