Hotfull man spärrade in sig vid tågstation – sköts av polis

avAdam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen larmades i natt om en hotfull och till synes påverkad man vid tågstationen i Alvesta.

Han stängde in sig på en restaurang och ska ha hotat polisen med kniv.

– I samband med förhandling uppstår en situation där polisen skjuter honom i benet, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Polisen larmades klockan 00.27 natten till torsdag om en stökig person vid tågstationen i Alvesta. Vittnen beskriver honom som påverkad.

– Vi får in larm om en man som står ute och skriker och sparkar på bilar. Han uppges springa runt på stationen och ha kniv, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen region Syd.

”Hotat polisen med kniv”

Därefter tog sig mannen in i en restauranglokal vid stationen och vägrade komma ut. Polisens insatsstyrka samt förhandlare kallades till platsen.

– Han har hotat polisen med kniv under insatsens gång, säger Calle Persson vid polisen.

I samband med förhandling sköts mannen i benet av polis.

– Det uppstår en situation där polisen skjuter honom i benet. Sedan säkrar man honom, ser till att han inte har någon kniv eller annat på sig, och påbörjar vård. Han förs till sjukhus där han får vård och samtidigt är bevakad, eftersom han är gripen, säger Calle Persson.

Var det insatsstyrkan som avlossade skott?

– Med största sannolikhet, för det ska inte ha varit någon annan framme, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Misstänks för hot mot tjänsteman

Polisen har tagit kontakt med åklagare på Särskilda åklagarkammaren, som alltid utreder om ett tjänstefel begåtts när polisen avlossat skott.

Mannen som spärrade in sig på restaurangen är inledningsvis misstänkt för hot mot tjänsteman.

– Som vi känner till nu är det bara polisen som är målsägare, men har han viftat med kniv mot personer tidigare under kvällen hoppas vi de hör av sig, säger Calle Persson vid polisen.

Foto: Carl Carlert
En man har gripits och förts till sjukhus med ambulans efter att ha barrikaderat sig på en resturang i centrala Alvesta under natten.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Alvesta

Brott