Bussar i halkolyckor – SMHI klass 1-varnar

avMikaela Somnell

NYHETER

Två olyckor med bussar inträffade under torsdagsmorgonen i Gävleborgs län. Flera larm om halkolyckor kom under morgonen från runt om i landet.

Efter en lastbilsolycka söder om Höga kusten-bron rådde totalstopp på E4 i södergående riktning under stora delar av dagen.

Foto: Roger Nilsson
Olycka på väg 303

FÖLJ VÅR DIREKTRAPPORTERING OM LÄGET I TRAFIKEN

Under torsdagsmorgonen så var bland annat två bussar inblandade i olika olyckor på väg 303 i Gävleborg. Den ena inträffade nära Hagsta och den andra närmare Ockelbo. Båda kom in strax efter sju.

I olyckan närmast Hagsta så välte bussen ner på sidan av vägen och låg på sidan i diket. Fem personer fick hjälp att ta sig ur bussen genom takluckan. En fördes till sjukhus i ambulans med lindriga skador.

Bärgningen av bussen pågick under några timmar efter olyckan.

Glashalt på vägarna

– Vägverket är på plats för att bärga bussen just nu. Men det är glashalt på vägarna, säger Niklas Hammarlund på räddningstjänsten.

Bussen som sladdade till och ställde sig tvärs över vägen i olyckan nära Ockelbo kunde strax efter händelsen rulla iväg som vanligt.

Trafikverket varnade för blixthalka i Gävleborgs län under torsdagen med anledning av underkylt regn och regn på kalla vägbanor.

– Det är halkrelaterat. Just nu väntar vi på två sandbilar som ska komma och sanda, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisen i Gävleborg.

Halkolyckor i flera regioner

Under torsdagsmorgonen kom det in larm om halkolyckor på flera platser i landet. Även i Västernorrland inträffade flera olyckor.

10. 25 kom ett larm in om en lastbilsolycka på E4 strax söder om Höga kusten-bron. Inga uppgifter om personskador. Olyckan orsakade trafikstopp under stora delar av dagen.

– Det är väldigt dåligt väglag och snöar kraftigt, säger Börje Öhman, kommunikatör på polisen i Västernorrland.

Bästa tipsen för att köra säkert i halkan 00:55
ARTIKELN HANDLAR OM

Väder

Ockelbo