Mc-klubben skänker pengar – efter härbärgets nödrop

avMalin Wigen

Natthärbärget gick ut med ett nödrop om brist på volontärer och risk för färre nätter då de kunde ha öppet för hemlösa. Då reagerade mc-klubben och donerade pengar, skriver Hele Hälsingland.

Det var i början på december som Hudiksvalls natthärbärge gick ut med ett nödrop om att de hade rejäl brist på volontärer – och att det var ett ökat behov av sängplatser för hemlösa. Situationen var så pass illa att de skulle tvingas hålla stängt vissa kvällar.

Deras nödrop gav resultat. Kort därpå hörde flera frivilliga av sig som ville ställa upp som volontärer – och flera donerade pengar, som till exempel klubben Gandalf MC. De donerade hela 10 000 kronor. 

– De har haft svårt att få volontärer och de riskerade att få stänga på nätterna. Då kände vi att det var angeläget att skicka pengarna dit, säger Mikael Andersson som är klubbens ordförande.

Enligt honom donerar de pengar till olika organisationer varje år men efter att de hörde härbärgets nödrop var valet självklart. Pengarna är klubbens egna som de bland annat fått in via en julkonsert.

1 av 2 | Foto: Privat
Mikael Andersson.

För mc-klubben är det självklart att hjälpa till, menar han.

– Vi i klubben är en del av samhället. Vi har ju barn och familjer som blir sjuka och har behov. Det funkar ju så nu att det måste till ideella krafter för att få det att snurra.

Enligt Christer Johnsson, som är ordförande vid Hudiksvalls natthärbärge, har många både donerat och velat ställa upp som volontärer under december månad

– Det är folk som hör av sig till vår mejl och hemsida varje dag och fråga hur de kan hjälpa till, vad de kan ge och hur, säger han till Hela Hälsingland.

Alla bidrag har en stor betydelse för dem, oavsett hur mycket det rör sig om.

– Det känns jättebra att så många vill bidra till vår verksamhet. Det ökar vår frihet att kunna ställa upp för de utsatta människorna och ge dem det de är i behov av, som hela kläder exempelvis. Mycket köper vi nämligen in utöver det som skänks.