Superknepet: Så mognar avokadon på bara tio minuter

avMarielle Theander Olsson

Foto: Youtube/The Substance Project.
Rulla in avokadon i aluminiumfolie och lägg in på låg värme i ugnen i tio minuter – så mognar den.

Om du råkade köpa en omogen avokado igen – frukta inte. Här är knepet som får den att mogna på tio minuter

De flesta har nog av misstag fått med sig en hård avokado hem från affären. Men nu sprids en snabb och enkel lösning på problemet. En video på Youtubekanalen The Substance Project visar hur knepet går till, skriver Daily Mail.

Slå först in avokadon i aluminiumfolie så att det är helt lufttätt och lägg sedan in den i ugnen i tio minuter. Temperaturen ska vara låg, ungefär 90 grader.

Avokadon kommer att avge etylengas – den gas som får frukt att mogna – mycket snabbare i ugnen. Eftersom den är omringad av gas inuti foliepaketet så mognar den fort.

Metoden har en nackdel

Nackdelen med metoden är att avokadon får en annan smak eftersom den kokas lätt och därför passar den bättre som en del i ett recept eller i guacamole, snarare än i en sallad.

Ett annat tips för att få avokadon att mogna snabbt är att placera den i rumstemperatur i en skål med andra frukter, som äpple eller banan.

För att snabba på processen kan man lägga avokadon i en brun papperspåse i två-tre dagar tills den är mogen.

Om man tvärtom vill hålla en mogen avokado fräsch i några dagar kan man lägga den i kylskåpet. Att pressa citron- eller limejuice över en avokadohalva hindrar att avokadon missfärgas och blir brun.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lifehacks