Bubbel, bad och bästisar – så invigde Danne sin nya pool

NYHETER

"Han är överlycklig"

1 av 3 | Foto: PRIVAT
När Daniélle Engströms pool vandaliserades så donerade hundratals personer över åttio tusen kronor till en ny pool. Carola Henriksson, personlig assistent, och Daniélle Engström.

För andra året i rad blev autistiske Danielle Engströms pool sönderskuren.

I syfte att bygga en ny samlade mängder av människor från hela Sverige in pengar.

Nu är den nya poolen klar och Danielle invigde den med party.

Danielle Engström, 28, har diagnosen autism. Han älskar att bada och kan göra det varje dag om vädret tillåter.

Tillsammans med sin familj bor han i Essvik utanför Sundsvall och under större del av hans liv har en pool stått på hustomen.

– Han har alltid älskat att bada och haft pool hela sitt liv. Det är lättare att bada hemma än där det är massor av folk, då har han friheten att bada när han vill, säger Carola Henriksson, personlig assistent.

”Förkrossande för honom”

Tidigare i sommar blev poolen sönderskuren. Samma sak hände förra året. Det tog hårt åt Danielle Engström som i flera veckor inte kunnat ägna sig åt sin största hobby.

– Det är förkrossande för honom. Det är svårt att förklara för honom varför någon har gjort det här, sa Carola Henriksson då.

När det blev känt vad som hänt inleddes, genom stiftelsen Göran Melins insamlingsstiftelse, en stor insamling. Grannar, lokala företag och personer från hela Sverige slöt upp och gav totalt omkring 80 000 kronor. Under två veckor har frivilliga hjälpt till med att bygga den nya poolen.

Bubbel, bad och bästisar

I slutet av denna vecka blev poolen helt klar.

– I går och i dag har Danne badat hela dagen. Han älskar det och skulle kunna bada ända till september om värmen håller i sig, säger Carola Henriksson.

På fredagen invigdes poolen, som är i stål och inte ska gå att skära sönder, med poolparty. Danielle Engströms vänner var på på plats liksom hans familj, flera av de frivilliga som byggt poolen och representanter från stiftelsen som startade insamlingen.

– Vi drack bubbel, badade och hade roligt. Danne är överlycklig, säger Carola Henriksson och tillägger:

– Vi vill tacka alla som visat så mycket omtanke och kärlek. Man blir så glad, att det finns så mycket godhet.