Parets heta stund i bilen slutade med en färd nedför berget

Foto: ”På Tantoberget glömdes handbromsen av då parets lust till varandra blev för stor. Säkerheten främst. På alla plan” skriver YB Södermalm på Twitter.
NYHETER

Stundens hetta gjorde att paret glömde dra åt bilens handbroms.

Och plötsligt befann de sig på en skamfylld färd nedför berget.

Under måndagskvällen kallades polisen Södermalm till Tantoberget i Stockholm. Uppe på berget hade ett par stannat till med sin bil för att, så att säga, ägna sig åt amorösa omfamningar. Men i stundens hetta glömde de lägga i handbromsen – och plötsligt började bilen att rulla nedför berget.

– När vår patrull dök upp kunde de se att bilen hade rullat några hundra meter. Och det är hyggligt brant där, det kan vara rent livsfarligt, säger Johan Säfström, yttre befäl på Södermalmspolisen.

Ingen kom till skada

Som tur är kom ingen till skada.

– Paret var vid god vigör förutom viss rodnad i ansiktet. Vad som hade skett var ju hyggligt uppenbart och de berättade direkt hur kraschen hade gått till.

Har något brott begåtts?

– Nej, visserligen ska man alltid se till att man parkerar säkert men vi kommer inte att grotta vidare i det här. Straffet är högt nog som det är.

Är det vanligt att sådant här sker?

– På Tantoberget? Ja, det är ju en trevlig plats som kan inspirera folk. Men det är inte särskilt vanligt att bilar kommer farandes ned för det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Södermalm