Polis hjälpte 2-åring - kastade betongblock

avEbba Thornéus

1 av 3 | Foto: POLISEN

Polisen åkte på ett larm om en tvååring som ramlat ut från ett fönster på tredje våningen i ett lägenhetshus i Uddevalla.

När de lämnade platsen utsattes de för stenkastning.

Nu vädjar man i ett inlägg om att beteendet måste upphöra. 

Det var vid 17.30-tiden på fredagseftermiddagen som polisen ryckte ut på ett larm om att en tvåring fallit från ett fönster i stadsdelen Tureborg.

När polisen lämnar platsen utsätts de för stenkastning och en stor betongklump träffar polisbilens ena sida.

– De hann se skuren av sten som kom mot bilen och hann bromsa innan de träffades, så det har gått bra, berättade Stefan Lång, inre befäl vid Uddevallapolisen för Aftonbladet under fredagskvällen.

Han tillägger dock att stenkastning mot blåljuspersonal är ett återkommande problem på flera håll i Sverige men att det hittills är ovanligt i Uddevalla.

– Men vi har de senaste veckorna haft liknande händelser 2-3 gånger i olika bostadsområden i Uddevalla, säger han.

”Måste upphöra!”

I samband med den senaste händelsen har ett inlägg publicerats på Polis västra Fyrboldals Facebook-sida, där man nu ber allmänheten om hjälp att identifiera vem eller vilka som kastade betongklumpen, och samtidigt uppmärksamma den skrämmande utvecklingen. Polisen har även lagt upp en bild på den betongklump som träffade polisbilen.

"Uddevalla-Tureborg, lördag kväll. Polispatrull har varit i området på ett prioritet 1-larm, för att hjälpa och ställa till rätta. På väg därifrån kastas en betongklump som träffar sidan på polisbilen. Med denna utveckling kommer vi kanske inte kunna ta oss fram till den som verkligen behöver det. Detta måste upphöra!, skriver polisen i inlägget.