Instagram

Piloten Maria tar världen med storm

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

Hon har över 140 000 följare på Instagram och har uppmärksammats av bland annat tidningar i Storbritannien.

– Det är jättekul, jag hoppas att fler kan bli intresserade av det vi gör, säger piloten Maria Pettersson, 32.

Över 140 000 personer följer dagligen hennes konto ”Pilotmaria” på Instagram. Där får man ta del av 32-åriga Maria Petterssons liv som pilot på ett europeiskt flygbolag – och hur hon tillbringar sin tid på Sicilien där hon för närvarande bor.

– Från början så tror jag det handlade om att det finns många flygentusiaster runtom i världen. Sedan har det bara växt, säger hon.

Människor som flyger flygsimulator hemma eller åker runt och fotograferar flygplan finns bland hennes följare. När hon lägger upp bilder från cockpit får hon ofta många frågor.

– Det har i stort sett bara varit positiv feedback. Folk frågar vad man använder alla knappar till och har andra frågor. Jag försöker svara så många som möjligt och jag tror att många gillar den öppna dialogen.

”Är inte jätteglamoröst – men roligt”

Om man ska utgå från bilderna på Marias Instagramkonto verkar pilotyrket vara ganska glamoröst. Men hon tror det beror på hur hon är som person.

– Jag tror det beror på att jag själv försöker se världen positivt. Men mina bilder är inte tillrättalagda på något sätt utan allt är äkta, säger hon och fortsätter:

– Det är klart att det inte är ett jätteglamoröst men det är ett roligt jobb.

Att hon ville jobba som pilot var något som Maria upptäckte ganska sent. Efter gymnasiet i Göteborg valde hon att resa runt och se världen.

– Sedan ville jag göra något som gjorde så jag kunde fortsätta se världen och då var det naturligt att bli pilot.

Kallas ”blonda bombnedslaget”

Efter att kontot på Instagram växt sett till antalet följare har också uppmärksamheten blivit större. I Storbritannien har tabloider som The Sun, Mirror och Daily Mail skrivit om Maria på sitt eget sätt. Mirror kallar henne exempelvis ”The blonde bombshell” (”Det blonda bombnedslaget”) i en rubrik.

– Ja, min kompis kommenterade precis det, säger Maria och skrattar.

– Speciellt i Italien blir det speciellt när någon är blond för det är så ovanligt. I Storbritannien borde det kanske inte vara så. Men jag tyckte mest bara att det var roligt.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Instagram