Polisens efterlysning: ”Är det din kofot?”

Av: Marielle Theander Olsson

Publicerad:
Bilden på kofoten delades i danska polisens efterlysning.
Foto: Nordsjællands Politi./TT.
Bilden på kofoten delades i danska polisens efterlysning.

”Vem saknar den här kofoten?” En fyndig efterlysning från danska polisen roar nu tiotusentals på Facebook.

I onsdags delade den danska polisen på Nordsjälland med sig av en lite ovanlig efterlysning på Facebook. I inlägget med rubriken ”Hittegods: Vem saknar den här kofoten?” söker de efter en person som gjorde ett oanmält besök i en villa och tappade sitt verktyg.

Nu vill de hitta personen, som flydde genom trädgårdar och häckar när polisen kom till platsen.

Vi gjorde vårt bästa för att komma ikapp dig men du hörde tydligen inte att vi ropade, och efter någon kilometer förlorade vår hund spåret efter dig.”, skriver polisen.

Vill hitta ägaren

Men polisen ger inte upp så lätt i jakten på kofotens ägare. Nu skickas den på rättsteknisk undersökning för att se om det finns DNA på den.

Vi vill ju så gärna hitta ägaren. Men om du sitter där ute och saknar din kofot, får du gärna gå till din lokala polisstation – det hade underlättat.”, avslutar polisen sitt inlägg.

I skrivande stund har polisens fyndiga efterlysning gillats nära 35 000 gånger, delats över 5600 gånger och fått många positiva kommentarer som tackar för ett gott skratt. Det framgår dock inte om kofotens ägare har vågat höra av sig.

Här är hela inlägget från den danska polisen:

”Vi har kofoten på den här bilden i besittning och vill väldigt gärna lämna tillbaka den till dess rätta ägare, som vi härmed efterlyser: Du var i en villa i Apperup i onsdags kväll förra veckan vid middagstid, omkring 19.30 gjorde du ditt oanmälda besök.

Du hade uppenbarligen gått fel, för du stack när husägaren hälsade på dig, men du tappade din kofot. Vi kom dit snabbt och sprang efter dig genom trädgårdar och häckar. Vi gjorde vårt bästa för att komma ikapp dig men du hörde tydligen inte att vi ropade, och efter någon kilometer förlorade vår hund spåret efter dig. Skit också!

Nu skickar vi kofoten på en rättsteknisk undersökning för att ta reda på om det finns DNA-spår på den. Vi vill ju så gärna hitta ägaren. Men om du sitter där ute och saknar din kofot, får du gärna gå till din lokala polisstation – det hade underlättat.”

Publicerad: