Sanders tecken från ovan: ”I själva verket en duva...”

NYHETER

Fågel landade hos Bernie Sanders – drog parallell till fred

1 av 3

NEW YORK. En liten fågel landade på Bernie Sanders podium under ett tal i Portland, Oregon under långfredagen.

Det var en händelse som såg ut som en tanke inför en valomgång då det verkar som att senatorn från Vermont kan knocka Hillary Clinton i tre bataljer av tre möjliga.

– Vi har lite symbolik här. Det ser kanske inte så ut, men den här lilla fågeln är i själva verket en duva som ber oss om fred i världen. Inga mer krig, skrockade Bernie inför vilt jublande supportrar.

Det verkar som att också småfåglarna börjar ”feel the bern”, som Bernie Sanders-kampanjens paroll lyder.

För som sagt: 

När den demokratiske socialisten från Vermont under fredagen gjorde ett framträdande inför tiotusentals supportrar i basketarenan Moda Center i Portland, Oregon – en av den amerikanska  vänsterns verkliga högborgar –  var det en bofink som visade sitt stöd.

”En duva som ber oss om fred”

Den landade först på scenen och när Sanders gjorde publiken uppmärksam på den lilla besökaren flög den, till dånande jubel, upp och satt sig på podiet.

Tung symbolik, enligt talaren.

– Det ser kanske inte så ut, men den här lilla fågeln är i själva verket en duva som ber oss om fred i världen. Inga mer krig, kluckade han.

Ett annat sätt att se det är att bofinken kom med bud inför påskaftonens caucus-möten i Alaska, på Hawaii och i delstaten Washington.

Mycket tyder på att Bernie kan vinna samtliga tre.

”Kan visa att Sanders är starkast”

I så fall får han och hans unga, passionerade stödtrupper ny vind i seglen och är marginalerna tillräckligt stora hämtar han även in något av Hillary Clintons försprång i antal delegater.

Det skulle åtminstone delvis kunna förändra dynamiken i det demokratiska racet – särskilt som inget större val med verkliga konsekvenser sedan hålls innan det stora slaget i New York 19 april.

– Vi försöker vinna fler riktiga delegater innan allt är över, säger kampanjstrategen Ted Devine till MSNBC.

– Om vi slår Clinton i de delstater som återstår demonstrerar vi att Bernie är den starkaste kandidaten och i så fall kommer många av superdelegaterna fundera på vad som är det riktiga att göra. Samtidigt ska vi förstås göra allt vi kan för att påverka dem.

På den republikanska sidan hålls inget val under lördagen. Först 5 april går Donald Trump, Ted Cruz och John Kasich upp i nästa rond – Wisconsin.

ARTIKELN HANDLAR OM