Polis vid möte om flyktingboenden

Av: Niklas Svahn

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ett informationsmöte hölls i Göteborg om planerna på temporära flyktingbostäder.

Polisen var på plats med en patrull och det var även väktare inkallade i lokalen.

En hel del folk samlades för att få svar på sina frågor och vädra sin oro.

För fyra dagar sedan hölls ett möte i Haninge kommun om planerna för ett nytt boende för 32 ensamkommande flyktingbarn.

Mötet urartade och i salen hördes personer ropa bland annat ”De kommer våldta våra barn” samt ”Ni har blod på era händer”.

Flera polispatruller fick kommenderas till platsen för att lugna ner stämningen. Vissa Haningebor menade dock att mötet inte alls spårade ur utan hävdade att man hade relevanta frågor som man inte fick svar på. På grund av oroligheterna drog sedan Haninge kommun tillbaka planerna om ett nytt boende.

Väktare och poliser på plats

I kväll hölls ett liknande möte av Göteborgs stad där man informerar om planerna för temporära flyktingbostäder. Bostäderna gäller Askim-Frölunda-Högsbo, Centrum, Norra Hisingen, Örgryte-Härlanda och Östra Göteborg.

Ett stort antal personer samlades för att delta i mötet och en polispatrull befann sig på plats, uppgav ledningscentralen. Även väktare var inhyrda och lokalpolisområdeschefen fanns där för att berätta om polisens arbete.

Många av frågorna handlade om myndigheterna kan ”garantera” att inget våldsamt skulle hända.

”Som att gå i ridskola”

Eddy Holmgren är en av få som talade varmt för det framtida flyktingboendet.

– Vi lever i ett undantagstillstånd, det är ett existerande faktum. Och hur farligt är det att arbeta med flyktingar i förhållande till att gå i ridskola. Jag säger välkomna till Fiskebäck och tack för detta initiativ, sa Holmgren på mötet enligt Göteborgs-Posten.

Inga oroligheter rapporterades under mötet men många var besvikna över att de inte kunde komma in i lokalen eftersom det kommit så mycket folk. Fler möten kommer att hållas för deras skull.

Publicerad: