Naken yxman löpte amok i villaområde

1 av 4
NYHETER

Mannen ska först ha försökt mörda sin fru. Sedan ska han ha slagit på flera bilar med en yxa. Mannen var naken när han greps.

– Det känns otroligt läskigt. Det brukar vara ett lugnt område, säger ögonvittnet Sara.

Vid 09-tiden i morse larmades polisen till villaområdet Berga i Kalmar. Där slog en man i 50-årsåldern på bilar och hotade förbipasserande. Enligt tidningen Barometern har han bland annat attackerat en kvinna i 20-årsåldern. Kvinnan ska ha fått lättare skador när hon försökte skydda sig från angreppet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen naken och beväpnad med en yxa. Tidigare ska han ha försökt att mörda sin hustru. Hon uppges dock vara oskadd.

Vittnet: Otroligt läskigt

Flerbarnsmamman Sara hade varit och lämnat på skolan när hon mötte den nakne mannen.

– Han kom utrusande precis framför bilen. Jag var nära att köra på honom. Han var helt naken och hade en stor yxa i handen, säger Sara.
Mannen försvann springande från platsen.

– Det första jag gjorde var att låsa bilen, sedan ringde jag mina föräldrar för de bor bara två kvarter därifrån. Jag sa åt dem att låsa om sig och inte gå ut. Sedan åkte jag hem och ringde polisen.

Sara beskriver bostadsområdet som lugnt. Hon är starkt berörd av det inträffade.

– Bara för några dagar sedan pratade jag med min mamma om att låta min yngsta dotter gå själv till dem. Det är bara några kvarter, men jag har varit tveksam. I går fick hon göra ändå det för första gången. Men nu känns det obehagligt att tänka på om det här hade hänt då. Det känns otroligt läskigt.

Misstänkt för flera brott

Polisen är mycket förtegen med detaljer kring händelsen.

– Jag kan inte bekräfta något alls förutom att en man har gripits och är misstänkt för försök till mord, säger Johanna Persson, informatör vid polisen i Kalmar län.

Hon vill inte heller gå in på orsaken till att ärendet rubriceras som mordförsök.

– Vi har förhört olika parter för att skapa oss en bild över vad som hänt. Men jag kan inte gå in på vad som framkommit.

Förutom mordförsök är mannen även misstänkt för skadegörelse och grovt olaga hot.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar

Brott