Clowner dödshotade yngre kvinna

avChristoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I natt dödshotades en yngre kvinna i Mjölby kommun.

De misstänkta förövarna: två personer i clowndräkt – beväpnade med en stor kniv.

– Vi kliar oss i huvudet och undrar vad fan folk håller på med, säger Torbjörn Lindqvist vid polisen i Östergötland.

Tipsa | Aftonbladet

Natten mot torsdag drabbades en yngre kvinna i Skänninge, Mjölby kommun, av en skrämmande upplevelse, vilket Corren först rapporterade.

Vid 01-tiden larmade kvinnan om att hon blivit hotad till livet.

– Hon hade stött på två personer som klätt ut sig till clowner och som skrämde livet ur henne. En av dem ska ha burit på vad tjejen i fråga uppfattade som en större kniv och man ska ha uttalat ett rent dödshot. I princip var det: ”Spring för livet, annars dödar vi dig”, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Flera händelser på kort tid

Polisen sökte i området men hittade inga misstänkta personer.

Man tror att händelsen är en del av det uppmärksammade fenomen som spritt sig främst i USA och Storbritannien

– Vi har haft flera händelser, främst i Linköping, där folk klätt ut sig till clowner och skrämt andra. I nuläget finns det inget som får oss att tro att det är samma personer som ligger bakom alla händelser. Vi misstänker att det här är någon form av copycat-beteende, säger Torbjörn Lindqvist.

Bara häromnatten kontrollerade polisen en yngre man utklädd til clown som rörde sig i Linköping.

– Vi kunde inte fastslå att han haft för avsikt att skrämma någon utan det slutade med en uppsträckning, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisen: Vad fan håller folk på med?

Enligt polisen ökar alltså clownincidenterna men man har inte stärkt sin närvaro på grund av händelserna.

– Det är samma som vanligt. Däremot ökar det att vi kliar oss i huvudet och undrar vad fan folk håller på med, säger Lindqvist.

Kvinnan som hotades natten mot torsdag ville inte gå vidare med en anmälan, enligt polisen. Polisen hoppas nu att clownerna skärper sig och slutar upp med att skrämmas. 

– Jag har mycket svårt att tro att de är ute efter att skada. Men det de håller på med skulle kunna landa i en anmälan om olaga hot eller grovt olaga hot. Slutar skämtet med att de sitter i en poliscell är det nog inte lika roligt längre, säger Torbjörn Lindqvist.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mjölby

Brott