Misstänkt granat hittad av lastfordonschaufför

NYHETER

En misstänkt granat hittades i lasten på ett lastfordon, i Kista i Stockholm.

Polisen spärrade av i väntan på hjälp från bombtekniker.

– Vi såg att det hamnade en granat på flaket och då var det bara att stänga ned allt snabbt och ringa polisen, säger lastbilschauffören till Aftonbladet.

Larmet kom in till polisen vid 09.28 på onsdagsmorgonen. I lasten på en lastbil hade en chaufför då upptäckt ett föremål som verkade misstänkt.

– Det var min grävare som sa att han såg något som såg ut som en granat. Vi kikade och det var mycket riktigt en granat. Det kändes lite oroligt, säger lastbilschauffören till Aftonbladet.

Polispatrullen som skickades för att kontrollera föremålet kunde inte avfärda det som ofarligt och man bad därför om hjälp från polisens bombgrupp.

– De är informerade. Vi får se om de kan instruera och hjälpa till över telefon eller om de kommer ut själva, säger Towe Hägg.

Kan du berätta mer om vad det är för typ av föremål?

– Det beskrivs av chauffören som en granat och patrullen kan inte säga att det är ofarligt och därför agerar vi som om det är farligt.

Kvart i elva kunde föremålet avfärdas som ofarligt av bombtekniker och polisen lämnade platsen.

Enligt Aftonbladets fotograf P-O Sännås verkar det röra sig om någon slags blindgångare.

– Jag hörde hur polisen sa att granaten var avfyrad men inte detonerad och det är ju gamla skjutfält här ute på Järvafältet, så det är inte omöjligt.

Järvafältet användes mellan åren 1905 och 1970 som militärt övningsfält.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kista

Stockholm