Garagelänga brann ned i Olofström - kan vara anlagd

NYHETER

Flera bilbränder i området senaste dygnen

Under söndagskvällen brann en garagelänga på Citronvägen i Olofström i Blekinge ned till grunden. Sex bilar, en motorykel och ett flertal cyklar totalförstördes. Räddningstjänsten misstänker att branden var anlagd.

Larmet kom in till räddningstjänsten klockan 22.34 på söndagskvällen. En 25 meter lång garagelänga med åtta portar, innehållandes sex bilar, en  motcykel och diverse cyklar stod då i full brand.

– Allt är totalförstört, både själva längan och innehållet, säger Melissa Millbourn, räddninsgchef i beredskap till Aftonbladet vid midnatt.

Strax efter midnatt höll räddningstjänsten på att avveckla då det fanns längre fanns någon risk för vidare spridning. Längan hade då i princip brunnit ned till grunden. Inga personskador har rapporterats.

Räddningstjänsten misstänker att branden var anlagd.

– Enligt räddningsledaren på plats har branden utvecklats väldigt fort från det att den startade till att bygganden var övertänd. Därför misstänker vi att den var anlagd, säger Melissa Millbourn.

Misstänks vara anlagd

Även polisen misstänker att någon medvetet kan ha tänt på byggnaden.

– Vi misstänker att den är anlagd och kommer göra en teknisk undresökning av platsen i morgon, säger Christer Nilsson, jourhavande förundersökningsledare vid Kristianstadpolisen.

Beroende på värdet på det som fanns i garagen kan brottsrubriceringen komma att bli grov skadegörelse eller mordbrand.

– Är det ett högt värde brukar det klassas som mordbrand och vid ett lägre värde som grov skdadegörelsen. Men i nuläget är det oklart vilket av detta som det kan tänkas bli. 

Flera bränder i området

Det är inte första gången som det på kort tid brinner på Citronvägen i Olofström. Vid 3-tiden natten till lördag brann även två bilar på samma gata och ytterligare en i närheten.

– Först fick vi larm om att en personbil stod i brand. Den spred sig till ytterligare en bil. När vi kom till platsen fick vi ett till larm om en brinnande bil cirka hundra meter bort, säger säger Melissa Millbourn.

Även på torsdagseftermiddagen brann det i en bil i samma område. Räddningstjänsten misstänker att samtliga bränder är anlagda.

Ett ögonvittne som bor i närheten berättar för Aftonbladet att han känner oro över att parkera sin bil i området.

– Jag vågar inte ha bilen stående i garaget längre då det har varit så många bilar som brunnit på samma gata de senaste dygnen. Klart man är orolig och rädd att det ska hända igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Olofström