Död person kan vara försvunnen 73-åring

1 av 3
NYHETER

Den person som hittades död i den utbrunna bilen i Nordanstig, Hälsingland på onsdagseftermiddagen tros vara den 73-årige fastighetsägaren som rapporterats saknad.

– I utredningen utgår vi nu ifrån att den påträffade kroppen i personbilen är bilägaren som även äger fritidsfastigheten, säger Mikael Hedström, Gävleborgspolisens presstalesman.

Kroppen har skickats till rättsläkarstationen i Uppsala för identifiering och obduktion.

Polisens tekniker påbörjade sin undersökning under torsdagsförmiddagen men hur branden uppstått är ännu outrett.

– Det har varit för varmt för teknikerna för att kunna gå igenom allt så vi har platsen under bevakning ytterligare ett dygn , säger Hedström.

Det tycks dock som om branden startat i bilen och sedan spridit sig till fritidshuset.

Polisen har hållit en del förhör men vet ännu inte om det kan ligga ett brott bakom. Det finns heller ingen misstänkt i dagsläget.

Tills vidare fortsätter polisen dock utredningen som gällande misstänkt mord och mordbrand.

– Det ger oss möjlighet att öppna verktygslådan fullt ut, säger Hedström.

Upptäckt av granne

Det var en granne som upptäckte rök från fastigheten och körde dit med sin snöskoter. En personbil intill fritidshuset var övertänd och grannen ringde SOS Alarm.

Polispatrullen som var först på plats fick invänta räddningstjänsten innan branden som även spridit sig till fritidshuset kunde släckas.

I den utbrända bilen påträffades en människokropp som tros vara bilägaren – en 73-årig man som rapporterats saknad och som är skriven på en annan adress i Hälsingland.