Nyheter

Lekte kurragömma med barnen – då sprängdes duschväggen

Av: 

Linnea Carlén

NYHETER

En helt vanlig dag i december lekte Johanna Wallin, 26, kurragömma med sina barn och deras farmor.

När lillebror hittade Alina, 3, gömd bakom duschväggen i glas gick den plötsligt i tusen bitar.

– Barnen grät, både av rädsla och av ljudet från explosionen, säger Johanna Wallin.

I ett flertal artiklar har Aftonbladet de senaste dagarna skrivit om duschväggar som utan förvarning blivit till glassplitter. Flera läsare vittnar om att ”säkerhetsglaset” inte är så säkert som man kanske tror. Samtidigt säger glasforskaren Stefan Karlsson att det i dag är det bästa alternativet på marknaden, även om det likt mycket annat inte är hundraprocentigt säkert.

”Jag blev så rädd”

Johanna Wallin, 26, är en av många som har hört av sig och berättat om hur familjens duschvägg plötsligt exploderade.

Det var i december i fjol när hon lekte kurragömma med barnen och deras farmor hemma på Donsö i Göteborgs södra skärgård. Lilla Alina, 3, hade gömt sig i duschen. När lillebror Victor på 1,5 år tog tag i handtaget till duschväggen för att avslöja systerns gömma gick glaset i bitar.

– Vi hörde världens smäll och förstod först ingenting. Jag blev så rädd att jag blev helt paralyserad. När vi hittade dem i badrummet tror jag att jag först skrek något i stil med ”Stå stilla, rör er inte!”.

– Barnen grät, både av rädsla och av ljudet från explosionen. Båda hade glassplitter i håret och över kroppen.

Torkade glassplitter från barnen

Farmor fick snabbt tag i lillebror och lyfte bort honom från det glastäckta golvet. Sedan lyckades Johanna lyfta dottern ur duschen.

– Alina stod helt förskräckt kvar inne i med miljoner av glassplitter omkring och på sig. Hon hade en stor glasbit i handen, vid båtbenet. Och även om hon klarade sig bra har hon ändå ett ärr som hon kommer att ha för livet, säger hon.

– Vi fick finkamma håret på båda två från splitter och även ta hand om allt på kroppen. Hade de kollat uppåt så hade de definitivt fått glas i ögonen.

Har gått över till duschdraperi

Johanna Wallin beskriver händelsen som en av de värsta värsta i deras liv.

– Det var fruktansvärt obehagligt. Vår dotter pratar fortfarande om detta. Hon har inte ont men tittar ibland på sin hand och vet ju vad som har hänt.

Sedan i december har de försökt nå företaget Hafa för ersättning, vilket de fått först nu i form av pengar.

– Först ville dom ge oss en ny duschdörr i samma material, men min sambo och jag sa det att det kommer aldrig komma in en duschvägg i det här huset igen.

Efter händelsen har de i stället gått över till duschdraperi. Johanna säger att man inte kan varna andra, men att det är bra att det uppmärksammas att duschväggarna kan gå sönder.

– Jag önskar att ingen ska vara med om detta. Det ska inte kunna hända. Det är väldigt obehagligt och det hade kunnat gå mycket värre.

ANNONS

Hos Nike hittar du allt för träningen - nu upp till 50% rabatt på mängder av varor!

Extern länk från Nike

Gå till rean

SE OCKSÅ

Lekte kurragömma – då sprängdes duschväggen

Publisert: