Ben, 26, tog selfie med kaparen

1 av 25

avOskar Forsberg

NYHETER

26-årige Ben Innes var en av passagerarna som tog en selfie med flygplanskaparen Seif Eldin Mustafa på Cypern.

Efteråt ska han ha skickat bilden till sina vänner.

– Er kille håller inte på och tramsar, sätt på tv:n grabbar, ska han ha skrivit under bilden.

Nu pryder han tidningen The Suns förstasida med ordvitsrubriken "Hijackass".

Det var tidigt i morse som Seif Eldin Mustafa kapade Egyptair MS181, på väg från Alexandria till Kairo. Mustafa fick piloterna att landa planet på Cypern. Han hotade att spränga sig själv och planet med ett bombbälte, som senare visade sig vara fejk, och helt ofarligt.

Tog selfie

På flygplatsen i Larnaca höll kaparen besättningen och några passagerare gisslan och krävde att få träffa sin ex-fru.

Efter att Mustafa gripits och myndigheterna hade situationen under kontroll kom det fram att några passagerare tagit selfies med kaparen. En av dem var britten Ben Innes, 26.

Han tog en bild och skickade till sina kamrater.

– Er kille håller inte på och tramsar, sätt på tv:n grabbar, ska han ha skrivit under bilden av honom själv och kaparen.

Kunde slutligen gripas

Innes rumskamrat Chris Tundogan i Aberdeen berättar för tidningen Daily Mail att han ännu inte fått någon förklaring till hur det gick till när 26-åringen tog selfien.

– Jag vet inte hur det gick till men jag kan tänka mig att han anmälde sig frivilligt. Han är inte rädd eller blyg av sig, säger Chris Tundogan till tidningen.

Efter några timmars dramatik på flygplatsen i Larnaca gav Mustafa slutligen upp. Vid 14.40 lämnade han planet med händerna i vädret och kunde gripas av polis.

ARTIKELN HANDLAR OM