Syskonen överlevde sex dagar på öde ö

NYHETER

LONDON

När båten sjönk simmade de tre barnen mer än 13 kilometer i vatten fyllda av hajar och giftiga maneter och nådde till slut en obebodd ö.

Där höll de sig vid liv i sex dagar tills räddningen kom.

Foto: Stephen, Noritta och Ellis Nona är verklighetens Robinson.

Verklighetens "Robinson" är ack så mycket grymmare än det vi kan se på tv. I början av förra veckan begav sig det australiska paret Haley och Lisa Tamwoy ut på havet med sina fyra barn Ellis, 15, Norita, 10, Stephen, 11 och Clarence, 3.

Båten kapsejsade

De var i farliga vatten, fyllda av hajar, krokodiler, maneter och oberäkneliga virvlar, mellan den nordöstra spetsen av Queensland och den södra kusten av Papua Nya Guinea. Men de hade seglat här flera gånger förr och kände sig säkra.

Motorbåten kapsejsade dock och började sjunka.

Mamman och pappan höll i den minsta grabben, treåringen, och skrek till de tre äldre barnen att simma iväg och försöka hitta en ö.

Hittade en liten ö

De tre, alla duktiga simmare, lämnade sina föräldrar och sin lillebror och lyckades till slut efter flera timmar hitta några klippor att klamra sig fast vid. Därefter fortsatte de ytterligare tre kilometer i vattnet till den lilla ön Matu.

Där fann Ellis, Norita och Stephen kokosnötter, frukter och ostron.

Barnen höll sig levande och hittades sex dagar senare.

Trots dygnet-runt-sökande har dock varken mamman, pappan eller den lille treåringen återfunnits. Det befaras att de har omkommit.

Peter Wennman