Mitt ex vill ses - men det ska vara hemligt

NYHETER

Fråga: Har mitt ex fått en skruv lös? Han vill fortfarande träffa mig, men vill att det ska hållas hemligt. Jag har givetvis sagt till mina barn att jag träffat honom, men han säger det inte till någon! Vi hade ett fast förhållande i 2,5 år, men jag tycker inte vi kommer någonstans med det. Han vill bara hålla sig hemma och inte umgås med några andra. Jag tycker det är trist, för jag älskar att träffa folk.

Singelkillen svarar: Uppenbarligen skäms ditt ex antingen för dig eller för er relation. Nu vill han träffa dig i smyg, utan att någon vet om det. Han vill alltså att du ska vara något som han kan glädja sig åt i hemlighet och sedan snabbt stoppa undan när någon från omvärlden tränger sig på. I det avseendet är du att jämföra med en anskrämlig tavla som man gömmer undan i garderoben när man får besök. Eller en cd-skiva som man lyssnar på i smyg, men som man gömmer längst ner i skivsamlingen, där ingen tittar.

Du undrar om ditt ex har fått en skruv lös. Mitt svar är ja. Frågan är dock om inte din skruv sitter ännu lösare med tanke på att du överväger att ställa upp på hans märkliga villkor. Vill du verkligen umgås med en människa som skäms över sin relation med dig? Vill du att dina barn ska träffa den personen? Det är frågor som du måste ta ställning till. Personligen tycker jag att du ska be ditt ex fara och flyga. Strunta i honom och gå ut och träffa folk. Det är ju vad du vill.