Här hittas bilen

NYHETER

Privatperson slog larm om BMW:n

Foto: Bilen hittades på Amiralitetsgatan i centrala Göteborg. I tändningslåset satt nyckeln kvar och på vindrutan fanns en p-bot.

Här hittar polisen den bortförde vd:n Fabian Bengtssons bil dumpad.

Bilen stod lite slarvigt parkerad – bara kvarter från mångmiljonärens hem.

Nu är den det hetaste spåret i jakten på kidnapparna.

Foto: Bilen stod slarvigt parkerad.

I förmiddags slog en privatperson larm till Göteborgspolisen. Han hade hittat – och känt igen – Fabian Bengtssons bil.

Kort därefter inledde personal från polisens tekniska rotel sin undersökning. Den kommer nu att finkammas i jakt på spår efter kidnapparna, som polisen misstänker har hållit Fabian Bengtsson sedan i måndags morse.

Bilen stod till synes hastigt parkerad på Amiralitetsgatan i Majorna. Det är bara kvarter från Fabian Bengtssons lägenhet på Tredje Långgatan i Masthugget i centrala Göteborg.

Nyckeln kvar i låset

Den exklusiva BMW M3:n hade fått en p-bot och i tändningslåset satt nyckeln kvar. Vittnen har kunnat berätta att bilen stått på platsen sedan 12.35 på tisdagen. Men den har av allt att döma dumpats i all hast och lämnades sannolikt kort efter kidnappningen.

Vid tiden för Fabian Bengtssons försvinnande hamnade piketen och flera patruller i en biljakt – efter en BMW på Göta Älvsbron. Men jakten blev för farlig och ledningscentralen beordrade att den skulle avbrytas.

Polisen satte i går biljakten i samband med Fabian Bengtssons försvinnande och misstänkte att det kunde vara företagsledarens bil. Men fyndet av bilen talar nu mot den teorin.

Göta Älvsbron ligger längs Fabian Bengtssons normala resväg till arbetet på Sibas huvudkontor vid Backaplan. Men bilen hittades nu dumpad i rakt motsatt riktning.

Läs mer:

Mattias Lundell, Annika Sohlander