Vakter tog filmstjärna för snatteri

NYHETER

”Jag glömde betala för juicen”

Foto: Drack i butiken I Hemköp-affären gick den kända skådespelerskan omkring och drack juice ur en flaska. Hon togs fast av en butikskontrollant när hon sedan inte betalade för sig.

Den unga svenska filmstjärnan togs på bar gärning när hon snattade på Hemköp. Hon greps och fördes till ett rum bakom kassan.

– Jag var väldigt törstig och stressad och glömde bort att betala juicen, säger hon ångerfullt.

Den unga skådespelerskan handlade häromdagen mat på Hemköp i Sundbyberg när en civilklädd butikskontrollant tyckte att hon uppträdde konstigt i butiken. Hon gick nonchalant omkring och drack ur en juice.

Efter att hon passerat kassalinjen ingrep butikskontrollanten och förvånad fördes skådespelerskan in till ett rum i anslutning till butiken.

Fel om osten

– Jag hade glömt bort juicen och förstod ingenting. Det är inte så att min tanke var att snatta. Då hade jag stoppat juicen i jackan, säger hon.

Först anklagas hon för att ha stulit en ost vilket visade sig vara felaktigt. När han sedan visade henne den urdruckna juicen förstod hon vad det hela handlade om. Hon tog fram pengar och ville betala.

– Det räckte tydligen inte och butikskontrollanten började skriva en anmälan, säger hon.

Snart kom en polispatrull till platsen.

”Hade inget leg”

– Hon hade ingen legitimation och eftersom det hela skulle polisanmälas tillkallade vi polis, säger Daniel Zakharia, butiksansvarig vid händelsen. Vaktbolaget Securitas Sverige informationschef Åke Andersson bekräftar att ett ingripande ägde rum.

Drack ur juicen

Filmstjärnan berättade för polisen att hon druckit ur juicen och glömt betala. Men hon erkände inget brott. När polisen hade förhört henne fick hon lämna butiken.

– Jag har äntligen rett ut mitt liv och så händer detta. Jag var ju bara lite tankspridd. Detta skulle kunna hända vem som helst, säger hon.

Winona Ryder stal för 37 000

Pontus Hammarlund