Nyheter

Oroligt efter Stockholmsderby

Av: 

Niklas Eriksson

Emmelie Wallroth

NYHETER

Polisen använder helikoptrar och hästpatruller för att försöka hålla isär olika grupperingar efter fotbollsderbyt på Tele2-arena i Stockholm.

Enligt uppgift till Aftonbladet är supportrar från Hammarby, Djurgården och AIK i området runt Globen och Södermalm för att ”söka bråk med allt och alla”.

Strax före 21 ikväll slutade derbyt mellan AIK och Djurgården. En knapp timme senare uppstod oroligheter i området kring arenan och på Södermalm.

Polisen i Stockholm Twittrar att de försöker hålla isär de olika grupperingarna ”som vill slåss/bråka utanför arenan” med hjälp av helikoptrar och hästpatruller.

Sönderslagen restaurang

En restaurang i Globenområdet där Djurgårdsupportrar fanns stormades av AIK-fans. Enligt uppgift till Aftonbladet är restaurangen helt sönderslagen.

– Det har varit olika rusningar utanför arenan, olika supportergrupperingar har gått mot varandra och även poliser har blivit attackerade, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Byström säger att ett stort polispådrag vid 22.15-tiden nästintill tömt arenaområdet.

Oklart skadeläge

Han säger att polisen i nuläget inte fått in några uppgifter om skador.

– Men det är för tidigt att säga i nuläget, säger han.

En polis ska vara på väg till sjukhus, men polismannen ska inte ha ådragit sig livshotande skador, enligt polisuppgifter till Aftonbladet.

Presstalesman Lars Byström uppger att två poliser är skadade.

Även en supporter har förts till sjukhus, uppger polisen.

Totalt var vid 23-tiden 17 personer gripna efter oroligheterna. Åtta av dessa arresterades och 24 omhändertogs, tolv för berusning.

Brotten som de 17 gripna misstänks för varierar från vapenbrott och narkotikabrott till upplopp, misshandel och skadegörelse, enligt polisen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Montreal–Vegas i Stanley Cup. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter