Nyheter

Två döda i Grekland efter skottlossning

Av: 

Josefin Westin

NYHETER

Två personer sköts ihjäl i kväll i Aten.

Enligt lokala medier var de medlemmar i extremistpartiet Gyllene gryning.

Två personer dödades och en skadades allvarligt utanför extremistpartiet Gyllene grynings högkvarter i området Neo Iraklio i Greklands huvudstad Aten.

De ska ha skjutits från en passerande motorcykel och skotten ska ha avlossats av två personer, uppger polisen enligt AFP.

Var i 20-årsåldern

Enligt nyhetsredaktionen Ekathimerin var en av de döda personerna medlemmar i Gyllene gryning och flera lokal medier uppger att de vaktade partiets område.

Gyllene gryning skriver på sin sajt att de var 20 och 23 år gamla, enligt Reuters.

– Mördarna, vilka de än är, kommer att behandlats skoningslöst av vår demokrati. Låt alla veta detta, säger regeringens talesman Simos Kedikoglou utanför premiärminister Antonis Samaras bostad, enligt Reuters.

Flera tidigare gripits

Enligt partiet har det begärt att få polisskydd efter att ha mottagit hot och anklagar Samaras regering.

"Samaras antigrekiska regering är skyldig till brottet, vilket tillät terrorister utom kontroll att mörda unga barn kallblodigt", skriver Gyllene gryning i ett uttalande, enligt Reuters.

Skottlossningen skedde bara veckor efter att sex personer i partiets toppskikt, däribland partiledaren Nikolaos Mihaloliakos, gripits misstänkta för att tillhöra en kriminell organisation och inblandning i mordet på vänsteraktivisten och hiphop-artisten Pavlos Fyssas, 34, i slutet av september.

En av partiets anhängare misstänks ha huggit ihjäl Fyssas.

Nynazistiskt parti

Gyllene gryning kom in i det grekiska parlamentet för första gången förra året. Enligt opinionsmätningar är det landets tredje populäraste parti med sitt motstånd till invandrare och åtstramningar.

Deras logga har ett hakkorsliknande emblem och Nikolaos Mihaloliakos har förnekat att Förintelsen har ägt rum. Trots att partiet på många sätt uppfattas som nynazistiskt förnekar företrädarna till alla sådana kopplingar, enligt Reuters.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: