Margot Wallström öppnar för comeback

Margot Wallström.
Margot Wallström.

Margot Wallström (S) kan komma att göra comeback i svensk politik.

Det meddelar hon i fredagens program av Malou Efter tio i TV4.

– Jag längtar tillbaka till många frågor, det kan jag säga, säger hon till programledaren Malou von Sivers.

Hon är den socialdemokratiska exministern som av många omtalats som drömpersonen att leda partiet. Men under många år har hon sagt att hon inte är aktuell som minister. Hon har i stället haft fokus på internationella frågor och varit både ledamot i och vice ordförande för Europeiska kommissionen. 2010 utnämndes hon till FN:s särskilda representant för att bevaka kvinnors utsatta situation i krig och andra konflikter. Ett uppdrag som avslutades i maj 2012.

”Politisk varelse”

Men nu öppnar alltså Margot Wallström för att återvända till svensk toppolitik, om det blir maktskifte i höst.

– Det är klart, man är ju på något sätt en politisk varelse. Jag längtar tillbaka till många frågor, det kan jag säga. Det jag har sett av integrations- och invandringspolitiken gör ju att man längtar till att sätta tänderna i det, säger Margot Wallström till programledaren Malou von Sivers.

Malou: Vi får väl se om det blir regeringsskifte var du hamnar, det låter som du är sugen?

– Ja, det kan jag inte neka till att jag är, tills nu har det inte riktigt varit aktuellt och jag tycker att jag har haft mycket att hålla på med som känns meningsfullt och viktigt. Jag stänger inga dörrar. Alla vet var jag har mitt hjärta och mina sympatier. Dessutom är det ett nytt läge, det är en ny partiledare, det är en ny politisk situation och det är ett viktigt läge för Sverige som land, säger Margot Wallström i Malou Efter tio.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN