Två skadade i liftolycka

Av okänd anledning ramlade en vajer ner. En flicka och en kvinna skadades lindrigt.
Av okänd anledning ramlade en vajer ner. En flicka och en kvinna skadades lindrigt.

En sjuårig flicka skadades i benet och en kvinna fick skador i axeln när en vajerlift rasade ner på skidanläggningen i Kungsberget.

Tina Kihlström från Gävle blev vittne till olyckan:

– Jag blev jätterädd, det var otroligt otäckt. Folk blev alldeles paralyserade och skrek efter personal, att de skulle åka upp, säger hon till Arbetarbladet.

Själv var hon på väg i liften när hon plötsligt fick stålvajern över sig.

– Ett av de tjocka fästena som sitter på den landade bara några decimeter från min skida, säger hon till Arbetarbladet.

Olyckan inträffade strax efter klockan två på lördagseftermiddagen. En sjuårig flicka och en kvinna skadades lindrigt – av de första uppgifterna att döma. Hur det gick till visste Catharina Utanskog, platschef på Kungsberget, inte när Aftonbladet talade med henne.

– Liftvajern har ramlat ned när flickan och kvinnan var i liften. Vajern träffade sedan flickan på benet. Hur vajern gick av vet vi inte i nuläget, säger hon.

Flickan fick ambulanstransport till sjukhuset. Hon fick köras ned på en av anläggningens pulkor med hjälp av ambulanspersonal, säger Catharina Utanskog.

En branschorganisation åkte under lördagen ut till platsen för att fastställa vad som har hänt.

– De kommer att göra undersökningar på hela anläggningen för att försöka få veta vad som hänt, säger Catharina Utanskog, platschef på Kungsberget.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada. De vill inte gå in på vad som kan ha legat bakom olyckan.

Publisert: