Familjen trodde att han hade mördats – hittades efter 41 år

1 av 3 | Foto: Robert Hutton och hans syster Edyth Hutton 1953.
NYHETER

Familjen trodde att Robert Hutton fallit offer för seriemördaren John Wayne Gacy på 1970-talet.

Fyra decennier senare hittades han vid liv.

Nu har han återförenats med sin pappa och syster.

John Wayne Gacy dömdes för att ha mördat och våldtagit 33 tonårspojkar under några år på 1970-talet. Han avrättades med giftinjektion 1994, men eftersom sju av hans offer fortfarande inte identifierats har polisutredningen aldrig lagts ner.

Antog att han var död

I februari förra året ringde en kvinna till polisen och sa att hon trodde att hennes bror var ett av offren.

Brodern, Robert Hutton, från Kalifornien, försvann spårlöst 1972 när han var 21 år gammal och familjen kom att anta att han var död.

41 år senare hittades han.

Efter systerns samtal kom polisen Robert Hutton på spåren. Det visade sig att han bor på landsbygden i delstaten Montana, skriver Chicago Sun-Times.

Polismannen Jason Moran skickades till Huttons bostad i april i år och förklarade att systern trodde att Hutton fallit offer för seriemördaren.

Har återförenats med familjen

– Han blev väldigt förvånad över att de fortfarande letade efter honom. Han sa: "Menar du att de fortfarande söker efter mig?", och jag sa: "Ja, det gör de", säger Jason Moran till Chicago Sun-Times.

Hutton ska ha varit ångerfull och berättat att han for från delstat till delstat och hankade sig fram på ströjobb. Efter hand ska han ha tappat kontakten med familjen och "förlorat sig i livsstilen på 1970-talet".

– Åren gick och han började skämmas för att han inte hade någon kontakt med sin familj, och jag tror att det gjorde det lättare för honom att avfärda dem, säger polisen Jason Moran till tidningen.

I torsdags gick polisen ut och berättade att Robert Hutton nu återförenats med sin familj. Redan i juni träffade han sin nu 82-årige cancersjuke pappa som bor i Seattle, och han planerar nu att träffa sin syster. Mamman är död.