Valstrateg ska få Trump omvald

avTT-Reuters

1 av 2 | Foto: Evan Vucci/AP/TT
President Donald Trump har börjat planera för att väljas om 2020, och har valt kampanjledare, enligt en källa.

President Donald Trump siktar på en andra period i Vita huset, och han har utsett Brad Parscale att leda återvalskampanjen 2020. Parscale var digital chef för kampanjen 2016 och är betrodd av familjen Trump.

Det har varit känt att Trump planerar att ställa upp i nästa presidentval, men det är ovanligt att en president utser en kampanjgeneral tre år i förväg, skriver CNN.

En anledning att 42-årige Parscale utses redan nu är att presidenten vill engagera honom för att stötta de republikanska kandidaterna inför kongressvalen i november i år. Då avgörs om Republikanska partiet kan behålla majoriteten i kongressen.

Presidentens parti brukar backa i första valet efter tillträdet i Vita huset och Donald Trump vill gärna att hans anhängare ska hjälpa till att bryta den trenden.

Parscale hade ingen politisk erfarenhet innan han gick med i Trumpkampanjen 2015, men han hade arbetat inom Trumpkoncernen i flera år. Han designade hemsidor och utvecklade digitala strategier för Trumps affärsintressen.

I Trumpkampanjen var hans formella titel digital chef, men hans arbetsuppgifter breddades efter hand, enligt CNN.

"Brad är en fantastisk talang och var avgörande för vår framgång 2016. Han har vår familjs fulla förtroende och är den perfekte personen att leda kampanjen", säger Trumps son Eric Trump i uttalandet där utnämningen presenterades.

ARTIKELN HANDLAR OM