Nyheter

Billiga hus blir knarkfabriker

Av: 

Leonard Goldberg

NYHETER

Ödehus har blivit en populär plats för cannabisodling.

Polisen i Västernorrland har under de senaste åren avslöjat flera knarkfabriker.

– Luktar det starkt av grönsaker så kanske man ska ringa polisen, säger Jan Söderlund på Sundsvallspolisen till SVT:s Mittnytt.

Luktar det konstigt från rucklet på granntomten? Då är det kanske bäst att ringa polisen. Billiga priser på nergångna kåkar i Norrland har lockat till sig folk med ljusskygga affärsverksamheter.

De senaste fyra åren har polisen i Västernorrland avslöjat 55 fall av knarktillverkning, rapporterar SVT:s Mittnytt. Ofta är det cannabis som odlas i ödehusen.

– Det har spridit sig mycket. Det blir vanligare och vanligare, säger Jan Söderlund på polisen i Sundsvall till Mittnytt.

Billigt och lätt

– Jag befarar att det är ett stort mörkertal i det här. Framför allt när det gäller mindre odlingar, men även för de här industriella odlingarna.

Att odla cannabis har blivit lättare och billigare. Ett "startpaket" går att köpa för nätet för bara runt 7 000 kronor. Nu ber polisen allmänheten om hjälp och att hålla lite extra koll på grannarna.

–  De flesta är natuligtvis bara ute efter lugn och ro och vacker natur.  Men om närvaron är oregelbunden och det luktar starkt av grönsaker så kanske man skall ringa polisen.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: