HUI Research

Här är årets julklapp

Av: 

Linnea Järkstig

NYHETER

Titta hit!
Årets julklapp har utsetts. Och det är en robotdammsugare.

– Den är en symbol för det smarta hemmet och hjälper hushåll att spara tid i vardagen, säger Lena Larsson, vd på HUI Research.

Årets julklapp 2015 är robotdammsugaren, enligt HUI Research.

Anledningen är att den blivit en del av vardagen och nya familjemedlemmen.

– Vi har sett ett stort fokus på hemmet det här året och robotdammsugaren ser vi som en symbol för robottekniken som blivit stark i dag, säger Lena Larsson.

Motiveringen: Väckt intresse

Fler och fler ser nyttan med robotisering och teknik, samtidigt som städning är en syssla som många vill slippa.

En robotdammsugaren kan i bästa fall frigöra tid för vänner, familj och fritidsaktiviteter – det vill säga till allt annat vi vill göra hellre än att städa.

”Intresset för hemmet är stort och fler väljer att satsa på sitt hem. Dagens konsumenter ser tid som en bristvara. Fler och fler ser nyttan med en automatisk dammsugare hemma”, lyder motiveringen för årets julklapp.

Representerar vår tid

Robotdammsugaren uppfyller tre av HUI:s kriterier. Den representerar den tid vi lever i, säljs i många exemplar och har väckt ett stort intresse.

– Det var lika svårt som vanligt att välja, men det känns rätt. Vi har prickat ett konsumentbeteende som ändrats under året, säger Lena Larsson.

Under december i år väntas svenskarna lägga närmare 75 miljarder kronor på detaljhandeln. Det är en ökning med 3-4 miljarder från förra året, och motsvarar 7 600 kronor per person.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Beställ här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

HUI Research

Jul

Hus och hem