Lejonet Cecil dödat

Cecils jägare talar ut: ”Förkrossad”

Av: 

Anton Kasurinen

NYHETER

Tandläkaren ger första intervjun efter uppmärksammade jakten

Walter Palmer, tandläkaren som sköt ihjäl lejonet Cecil, har återvänt till sin tandläkarklinik.

I sin första intervju efter den uppmärksammade jakten säger Palmer att han inte visste hur viktig Cecil var innan han sköt iväg pilen.

Efter mer än en månads tystnad har amerikanen Walter Palmer återvänt till sin tandläkarklinik i Minneapolis. På tisdag räknar han med att kunna börja jobba igen. Det var i slutet av juli som det avslöjades att han under en nöjesjakt hade skjutit ihjäl det älskade lejonet Cecil som var zimbabwiska Hwange National Parks stolthet.

"Kände inte till hans namn"

Nu har Palmer gjort en första intervju för nyhetsbyrån AP, efter veckor av tystnad. Palmer hävdar att han inte visste hur betydelsefull Cecil var.

– Om jag hade vetat att det här lejonet hade ett namn och var viktigt för landet eller forskningen hade jag naturligtvis aldrig skjutit det. Ingen i vårt jaktlag kände till att lejonet hade ett namn, varken före eller efter jakten, säger Palmer.

Walter Palmer säger att han sköt Cecil med en pil som inte blev dödande. Sedan spårade jaktlaget upp Cecil och Palmer sköt honom med ytterligare en pil som dödade lejonet. Palmer förnekar att de dödade Cecil med gevär. Walter Palmer svarade inte på några frågor om hur mycket han hade betalat.

"Förkrossad"

Demonstranter har samlats flera gånger utanför Palmers hem och tandläkarklinik. Hans fritidshus i Florida har blivit vandaliserat, och detaljer om honom har delats friskt i sociala medier. Vissa har till och med uppmanat till våld mot honom, och det har diskuterats om han ska åtalas för brott i Zimbabwe. Palmer säger sig vara "förkrossad" för sin personals skull. Tandläkarkliniken fick hålla stängt under flera veckor. Han säger också att det har varit en tuff tid för hans fru och barn, som har känt sig hotade.

– Jag kan inte förstå att man ger sig på personer som inte har något med den här saken att göra, säger Palmer.

"Min personal vill ha mig tillbaka"

Palmer är redo att återvända till jobbet.

– Min personal och mina patienter vill ha mig tillbaka, säger han.

Enligt AP är det inte första gången Walter Palmer hamnar i kontroverser efter en jakt. 2008 erkände han för amerikanska naturvårdsmyndigheterna att han gett falska uppgifter om omständigheterna när han sköt en björn i Wisconison, utanför det tillåtna jaktområdet.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lejonet Cecil dödat