Linnea, 24, har anmält landstinget till Lyxfällan

Reporter: Matilda Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ekonomin har väl liksom hamnat lite i obalans”

Foto: Linnea har anmält Landstinget i Värmland till Lyxfällan.

I veckan anmäldes landstinget i Värmland till Lyxfällan. Anmälaren är sjuksköterskan Linnea Nilsson, som jobbar på Centralsjukhuset i Karlstad.

– Om Lyxfällan skulle vilja ta sig an uppdraget att få landstingets budget i balans igen så absolut, kör hårt, säger hon till Aftonbladet.

Linnea Nilsson, 24, anser att landstinget i Värmland skulle behöva hjälp att få ordning på ekonomin. Så hon bestämde sig för att anmäla landstingsstyrelsens ordförande och hälso- och sjukvårdschefen till TV3:s program ”Lyxfällan”, något som först uppmärksammades av Värmlands Folkblad.

I anmälan skriver hon:

”Landstinget i Värmlands ekonomi har väl liksom hamnat lite i obalans kan man säga. Vår ledning har svårt att hantera pengar samt hur de bör spendera på bästa sätt”.

”Led dem i rätt riktning”

– Landstinget i Värmland är för tillfället ett hett ämne och det cirkulerar ständigt artiklar på internet som berör ämnet. Mitt i allt scrollande hade någon skämtat och skrivit att LiV borde vara med i Lyxfällan. En både rolig och bra idé tyckte jag, på den vägen var det, säger Linnea till Aftonbladet.

I anmälan skriver Linnea, som jobbar som sjuksköterska på Centralsjukhuset i Karlstad, att hon hoppas på att Lyxfällan ska kunna styra upp landstingets ekonomi.

”Ge Tobias och Fredrik (landstingsstyrelsens ordförande och hälso- och sjukvårdschefen) en hjälpande hand och led dem i rätt riktning. Jag har fått känslan av att de inte begriper sig på deras egen budget eftersom de lägger pengar på fel saker”.

Gillas på Facebook

Efter att hon tagit en bild på anmälan och lagt upp den på Facebook har initiativet hyllats av hundratals.

– Även om mina och landstingspolitikernas åsikter är fruktansvärt olika många gånger så är det är förstås med glimten i ögat jag skickade in anmälan, lite som en rolig grej, säger Linnea och fortsätter:

– Men om Lyxfällan skulle vilja ta sig an uppdraget att få landstingets budget i balans igen så absolut, kör hårt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN