Nyheter

Grannen: ”Han var en snäll man”

Av: 

Nour Saeed

Sarah van der Stad

NYHETER

En snäll man som hjälpte till.

Så beskriver grannen den man som under julaftonsnatten dog i sviterna av ett relationsgräl i Åmål.

Den kvinna som mannen bott med är misstänkt för mord alternativt dråp.

– Det är en chock för mig och mina barn, säger grannen till Aftonbladet.

Mannen, som vill vara anonym, berättar att han har bott granne med paret i ett och ett halvt år. Han beskriver de två som vänliga men berättar också att de ofta grälar med varandra.

– Vi är vana vid att höra hur de bråkar men jag blev väldigt förvånad när jag fick höra att han är död, säger han.

Försökte trösta sina barn

Klockan tre, natten till julafton, vaknade grannen av att kvinnan och mannen grälade högljutt. Grälet ska ha pågått i flera timmar och det spelades hög musik i bostaden.

– Han kom hem klockan tre på morgonen och skrek åt sin partner att öppna dörren. Sedan började de bråka men jag förstod inte vad de sa, berättar grannen för Aftonbladet.

Han har inte bott i Sverige så länge och var därför osäker på om han skulle ringa till polisen. Dels för att han inte ville blanda sig i sina grannars angelägenheter och dels för att han inte kan svenska.

– Jag försökte bara att trösta mina barn och få dem att somna igen, säger han.

Förstod inte vad som hänt

Tidigt på julaftons morgon gick han ut för att handla. Eftersom han inte kunde sova på natten gick han sedan och lade sig och vaknade först senare på kvällen när polisen kom och knackade på.

– Jag blev väldigt orolig för jag visste inte att det hade skett ett mord. Jag förstod inte polisen på grund av språkförbistringar.

Då hade polisen hittat den allvarligt skadade mannen i bostaden bredvid. Mannen fördes till sjukhus men avled senare på grund av sina skador.

Efter att ha varit anhållen i sin frånvaro greps kvinnan klockan 12 på juldagen. Hon misstänks för mord alternativt dråp.

Känner sig rädd

Nu när grannen har förstått vad som hänt är han chockad. Han berättar att mannen var vänlig, ofta sa hej och att mannen ibland hjälpte honom att lära sig några ord på svenska.

Grannen känner sig inte längre trygg i området.

– Jag är oroad över att bo här nu. Det är en chock för mig och mina barn att ett mord har hänt här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ vinterdäck tryggt och enkelt hos Dackonline här

Dackonline SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter