Putin kommer till klimatmötet i Paris

Foto: Rysslands president Vladimir Putin.
NYHETER

Rysslands president Vladimir Putin kommer att delta i det stora klimatmötet i Paris, skriver AFP.

Ryssland är ett av länderna i världen som släpper ut mest växthusgaser.

Enligt en fransk toppdiplomat kommer Rysslands president Vladimir Putin att närvara vid den stora klimatkonferensen i Paris som inleds den 30 november.

Fler än hundra framträdande representanter från världens länder kommer till mötet ”däribland USA:s president, Kinas premiärminister och Rysslands president”, sa Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius till journalister under söndagen, rapporterar AFP. Från Sverige åker bland annat miljöminister Åsa Romson (MP).

Står för en stor del av utsläppen

Ryssland är en av världens största oljeproducenter och ses som en viktig representant att förhandla med för att sänka utsläppen.

Landet har beskrivits som den representant som kan hjälpa eller stjälpa det första världsomfattande avtal för att avstanna den globala uppvärmningen.

I mars kom löftet från Moskva om en eventuell sänkning av utsläppen på 25-30 procent fram till 2030, jämfört med 1990 års nivåer, med villkoret att andra stora utsläppsländer deltar i förhandlingar och håller löften. Ryssland är den femte största utsläpparen i världen av växthusgaser.

ARTIKELN HANDLAR OM