Poliser till sjukhus – efter vild biljakt på Porsche

Av: Björn Berglund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TT

Under nyårsnatten pågick en dramatisk biljakt i Alingsåstrakten.

En stulen Porsche prejade flera polisbilar, undvek spikmattor och lyckades skaka av sig sina förföljare innan två män kunde gripas efter ett tips.

Två poliser fick föras till sjukhus efter vansinnesfärden.

Dramatiken började vid 00.40-tiden vid länsväg 1890 i Sävelund då en polispatrull försökte stanna en Porsche utan registrereingsskyltar, skriver polisen polisen i Västra Götaland på sin hemsida.

Men bilen vägrar stanna och det blir upptakten till en vild biljakt.

Med polisen hack i häl kör Porschen först in i ett industriområde och sedan vidare genom centrala Alingsås. Flera poliser observerar att det finns två män i bilen.

– Fler enheter från polisen involveras och har från och till kontakt med den misstänkta bilen. Färden går in i centrala Alingsås, där den misstänkta bilen bland annat kör mot rött ljus, skriver polisen.

Körde på polisbil

Porschen kör med med nedsläkt ljus och under sin framfart kolliderar den flera gånger och får flera plåtskador. När jakten fortsätter på E20 beslutar polisen att lägga ut spikmattor för att få stopp på bilen.

Men taktiken misslyckas. Vid Kastenhofsmotet kör männen på en polisbil, med flit enligt polisen. De misstänkta lyckas dessutom undvika spikmattan – som istället körs över av en polisbil.

– Porschen stannar framför spikmattan vid Kastenhovsmotet och backar in i ett eller två polisfordon innan han vänder och kör mot färdriktningen, ner i diket, upp igen och vidare via ett stängsel, skriver polisen.

Kunde gripas efter tips

Där tvingas polisen att ge upp jakten.

Men vid 01.20-tiden kommer ett tips från ett vittne som sett en illa tilltygad Porsche köra in bakom en ladugård.

Polisen är snabbt på plats och en man grips i närheten. Efter ytterligare en stund kan ännu en man gripas i området.

Männen misstänks nu för vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel. Enligt polisen har man hittat spår på platsen som kopplar männen till bilen.

Lyxbilen visade sig vara stulen och togs i beslag, skriver GT.

Ett par poliser fördes till sjukhus med lindriga skador efter jakten.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN