Nyheter

Han räddar flickor från prostitution

Av: 

Andreas Randhir Granfors

NYHETER

Jonatan: ”Är en berg och dalbana”

Jonatan Alfvens vardag pendlar mellan att hoppa i taket av lycka och att gråta floder av sorg. Så är livet för de som jobbar med att rädda flickor från trafficking.

– Mänskligheten måste få veta detta, säger Jonatan till Aftonbladet.

Det är genom hjälporganisationen LoveNepal som Jonatan arbetar med att rädda flickor från sexhandel. De jobbar både med fritagning av flickor från själva bordellerna och att rädda de som riskerar att hamna där. Flickorna tas till barnhem där de får bo, äta och studera.

30 våldtäkter per dag

Jonatan och hans kollegor besöker bordellerna för att rädda flickor. Bordellerna liknas vid fängelser med små, trånga celler.

– Atmosfären där är fruktansvärd. I de här små cellerna tvingas flickorna utstå uppemot 30 våldtäkter per dag. I de områdena jobbar vi hela tiden med att försöka rädda barnen.

”Gråter floder av all ondska”

Flickorna som räddas direkt från bordellerna är oftast mellan 15 och 20 år gamla. De som räddas i förebyggande syfte är några år yngre. För några månader sedan räddade en flicka som var tolv år gammal. En vardag som inte alltid är helt lätt att vistas i, enligt Jonatan.

– Det är en ren och skär berg och dalbana. Ena dagen hoppar man i taket av lyckan efter framgångsrik räddningsoperation. Andra dagen sitter du i en trädgård och gråter floder av allt motstånd och ondska.

Räddat 600 barn

Sammanlagt bor det nu cirka 600 barn på de olika barnhemmen. Vissa har räddats direkt från stora bordeller i städer och vissa har räddats från bordeller i sina hembyar. Jonatan vill väcka frågan om barnprostitution och är väldigt aktiv på Facebook.

– Det är min dagbok samtidigt som det är min megafon till att väcka frågan. Det som sker på dessa platser är något som mänskligheten verkligen behöver få veta. Hur mycket det än svider så är det inget argument för att stänga det ute.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert: