Nyheter

Före detta borgarrådet får miljoner i avgångsvederlag

Av: 

Mikaela Somnell

NYHETER

Roger Mogert avgick i torsdags efter anklagelser om att utnyttja sin makt för att närma sig kvinnor.

Nu får han miljoner i skattefinansierat avgångsvederlag, rapporterar Stockholm Direkt.

Efter att flera kvinnor har vittnat om att kulturborgarrådet Roger Mogert utnyttjat sin ställning för att komma i kontakt med kvinnor blev han tvungen att avgå.

–  Jag har betett mig på ett sätt som är oacceptabelt, jag har fått de här kvinnorna att känna sig utsatta. Jag är djupt ledsen för det och vill be de här personerna om ursäkt, säger Roger Mogert i en skriftlig kommentar till Stockholm direkt.

Får betalt i fem år

Nu rapporterar sajten att Roger Mogert under ett år framöver kommer få 76 000 kronor i månaden, totalt 912 000 kronor före skatt. Ersättningen är 65 procent av hans heltidslön från 2016.

Efter första året kommer han fortsätta få betalt i fyra år till. Då blir lönen 56 procent av ursprungslönen, alltså 65 000 kronor i månaden.

Flera miljoner i skattepengar

Sammanlagt kommer han få en ersättning på 4 812 000 kronor före skatt de kommande fem åren. Detta finansieras med stockholmarnas skattepengar.

– Beloppen är ungefärliga. Den exakta ersättningen, som räknas fram i olika nivåer med olika procent, är inte riktigt färdigräknad än, säger Anita Lidberg, personaldirektör på stadsledningskontoret, till Stockholm Direkt.

Artikeln uppdateras.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

”I maktens korridorer ser vi oss över axeln”