Politikerna om Erics Torells död: ”Djupt tragiskt”

avAnders Johansson, Josefin Silverberg

NYHETER

Morgan Johansson (S), justitie– och inrikesminister, kommenterar nu 20-årige Eric Torells död.

Ministern vill inte gå in på det exakta händelseförloppet på grund av den pågående utredningen.

– Det är en djupt tragisk händelse. Det pågår nu en utredning för att klarlägga vad som hände, och vi måste nu avvakta den.

Morgan Johansson (S), justitie- och inrikesminister avvaktar precis som regionpolisledningen den pågående utredningen innan han kan uttala sig mer om vad som skett.

– Det är en djupt tragisk händelse. Det pågår nu en utredning för att klarlägga vad som hände, och vi måste nu avvakta den, säger han i ett uttalande via sin pressekreterare.

Även Liberalernas partiledare Jan Björklund har kommenterat dödsskjutningen: ”Så sorgligt”, skriver L-ledaren på Twitter.

Annie Lööf, Centerns partiledare, är också illa berörd. Hon säger i en intervju med Aftonbladet:

– Man blev ju alldeles iskall när man läste detta, det är så oerhört tragiskt, och så ofattbart! Jag tänker verkligen på hans familj, hans föräldrar som har fått det här fruktansvärda beskedet.

– Jag tänker också att de poliser som varit inblandade nog också mår väldigt dåligt idag. Det är ju många starka känslor i detta och en fruktansvärd tragedi. Nu måste vi ju avvakta och se: Vad var det som hände och hur kunde det går så här?

1 av 2 | Foto: TT NYHETSBYRÅN
Morgan Johansson, justitieminister.
Dagens tre rubriker fredag 3 augusti 00:29