Här skämmer han ut sig – på svenska valvakan

avViktor Adolfsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mitt under svenska valvakan i Oslo hoppade en norsk man in i livesändningen med orden:

– Fucked her right in the pussy.

Nu har han tvingats be om ursäkt till partiet.

När Feministiskt initiativ-anhängaren Maria Archontoulis intervjuades av norska NRK under en svensk valvaka i Oslo i söndags avbröts hon av en man.

– Yeah, yeah. Fucked her right in the pussy, sa han innan han försvann ur bild igen.

Dagen efter trädde mannen fram hos VG där han bad om ursäkt till Archontoulis och partiet.

– Jag såg att det var live-tv, så jag tänkte i min värld att det skulle vara lite kul att säga det memet som blivit ett Youtube-fenomen. Men jag visste inte att det var feministpartiet som var med just då, säger David Klemetsen.

Viralt och kritiserat fenomen

Orden har nämligen blivit en del i ett lika spritt som kritiserat internetfenomen, något som bland annat märktes vid en sändning med TV4-reportrarna Frida Nordstrand och Olof Lundh under fotbolls-VM i somras.

Dagen efter valvakan var det en ångerfull Klemetsen som mötte VG:s reporter. Hans stunt i livesänd norsk public service-tv gick inte obemärkt förbi bland släkt och vänner.

– Det har blivit lite bråk i min familj också, om man säger så. De är inte stolta över mig nu.

Archontoulis ger dock inte mycket för ursäkten, eftersom hon själv inte kunde få en ursäkt under valnatten.

”Det är otroligt många, både män och kvinnor, som kontaktat mig oavsett politisk tillhörighet och beklagat händelsen. Det är ett uppenbart sexistiskt övertramp och händelsen är polisanmäld och utreds av polisen i Oslo. Det blev ett väldigt konkret exempel på hur viktigt det är att arbeta med jämställdhet – kampen fortsätter”, skriver Maria Archontoulis till Aftonbladet.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Oslo

NRK