Tog kort på kompisen – sparkades i huvudet

NYHETER

Nu möts gärningsmannen och offret i Umeå tingsrätt.

När 16-åringen fotade en tjejkompis så blev pojkvännen sur. Och sparkade honom i huvudet medan denne låg på marken. På torsdagen möttes de i Umeå tingsrätt.

Totalt 16 personer står åtalade i det som beskrivs som ett av de mest omfattande brottsmålen i Umeå någonsin. På torsdagen hördes parter i målet där en 16-årig pojke misshandlades grovt vid Nydalasjön förra året när han tog en bild på sin 14-åriga tjejkompis. Tjejens 20-årige pojkvän gillade inte tilltaget.

– Jag blev väldigt upprörd, tyckte inte att man ska göra så då man vet att hon har en pojkvän. Det var stötande, sa mannen i tingsrätten enligt Västerbottens Folkblad.

16-åringen slogs ner och fick sedan ta emot flera sparkar mot huvud och kropp. Efter misshandeln bad den äldre mannen om ursäkt, men tre dagar senare överfölls pojken igen vid Nydalasjön, den gången av minst fyra gärningsmän, skriver nätupplagan av Västerbottens Folkblad.

Knäckt näsben

Rättegången i massåtalet pågår i totalt 28 dagar. Den största delen kommer att handla om den våldsvåg som gick genom Umeå under hösten förra året där minst fem personer misshandlades runt om i staden. En person fick näsbenet knäckt, fick svullander och tandskador. Ett annat offer slogs av cykeln vid Östra gymnasiet och sparkades sedan i huvudet.

Läs också:

Frida Sjödin