Sjukdom tog halva Ellie, 3

NYHETER

Hon fick amputera armar och ben – nu går hon igen

1 av 3 | Foto: viljekraft Så fort Ellie får på sig sina nya ben vill hon gå men än så länge går hon bara med en speciell rollator.

LONDON

Här är bilden som Ellies föräldrar aldrig trodde att de skulle få se.

För ett drygt år sedan amputerades flickans armar och ben.

Nu kan hon gå igen.

Historien om treåriga Ellie Challis från Romford i södra England är en av helgernas gladaste.

Blev sjuk tidigt

När flickan var två år gammal fick hon svårartad hjärninflammation. Infektionen orsakade en livshotande blodförgiftning. För att rädda Ellies liv tvingades läkarna amputera båda benen och delar av hennes armar.

Men ett drygt år senare är hon uppe och går. Ännu så länge med hjälp av en specialtillverkad rollator, men så fort balansen blir bättre kommer Ellie inte behöva detta stöd.

Föräldrarna Lisa, 32, och Paul, 43, har samlat in drygt fem miljoner kronor från privatpersoner och företag i hemstaden för att ha råd att vända sig till Dorset Ortopaedic Clinic, som är världsledande när det gäller proteser.

Litade på läkarna

– Hon tittade på oss med sina stora ögon och litade på oss. Hon var modig och inte alls rädd, säger Bob Watts, som driver kliniken, till lokaltidningen Daily Echo.

– Så fort hon får på sig benen vill hon gå, det är en utmaning för henne. Hon ser otroligt beslutsam ut. Hon kommer att klara sig bra i livet tack vare sin vilja.

Måste byta ben

Pengarna ska räcka under hela flickans uppväxt. Hon måste byta ben två gånger om året, vilket kostar drygt 150 000 kronor varje år.

För de lyckliga föräldrarna är kostnaderna bara en bisak.

– Det är underbart att se henne gå igen. Hon kan inte sluta att skratta och fnittra, säger Ellies mamma till The Sun.Jens Kärrman

Jens Kärrman