Blev levande fackla efter mobilbrand

NYHETER

Hade kläder av polyester och nylon på sig

Mannen hade sin mobiltelefon i fickan när den plötsligt fattade eld.

Det slutade med att hela hotellrummet brann ner och mannen fick brännskador på halva kroppen.

Luis Picaso, 59, rapporterades på måndagen vara i stabilt tillstånd och vårdas nu på UC-Davis Medical Center, skriver nyhetsbyrån AP.

– Han har andra- och tredje klassens brännskador på överkroppen, högerarmen och sitt högra ben, säger Kurt Henke som är chef vid räddningstjänsten i Vallejo i Kalifornien till CNN.

Stol fattade eld

Det var på lördagen som olyckan inträffade på ett hotell. När räddningstjänsten kom till platsen hittades mannen inne på badrumsgolvet, efter att hans mobil hade satt eld på hans kläder som var tillverkade i polyester och nylon. Branden spred sig till en plaststol, varvid en sprinkler utlöstes som begränsade elden.

– Hans kläder var till största delen gjorda av konstmaterial och när stolen fattade eld, blev det nästan som bensin, säger Bill Tweedy som är talesman för räddningstjänsten till Mercurynews.

Oklar brandorsak

Det är oklart vad som gjorde att mobiltelefonen fattade eld.

– Det verkar som om det var en olyckshändelse. Kanske var on-knappen intryckt i fickan under en lång tid eller så kanske det blev någon slags kortslutning i telefonen, säger Bill Tweedy.

Mobiltelefonens fabrikat är okänt. Många liknande olyckor har tidigare länkats till felaktiga batterier.

Relaterade artiklar:

Susanna Vidlund