Poliser fastnade på egna spikmattan

NYHETER

Biltjuvarna kom undan

I ett desperat försök att fånga en stulen Audi lade Göteborgspolisen ut en spikmatta. Tyvärr fastnade de själva i fällan.

Jakten efter den stulna Audi A4 tog fart vid halv femtiden i morse. De misstänkta gärningsmännen inledde sin vilda flykt med att backa på en polisbil och försökte därefter att köra på ytterligare en.

- Det är ett vanligt sätt bland kriminella att försöka få stopp på efterföljande poliser. De hoppas kunna utlösa airbagen och på så sätt sätta fordonet ur spel, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid Götborgspolisen.

Polisen misstänkte att personerna i den stulna Audin är ligamedlemmar som ägnar sig åt så kallade smash and grab-kupper och var därför mycket angelägna att få fast flyktbilen.

”Vi fick laga punka istället

Efter en intensiv polisjakt längs E6 försvann Audin ur sikte i höjd med Tingstadstunneln. Det var då poliserna plockade fram sitt bästa vapen – spikmattorna.

Tyvärr valde tjuvarna en helt annan väg. Däremot lyckades poliserna fånga en oskyldig bilist och en av sina egna radiobilar i fällan.

– Vid det laget var den stulna Audin utom räckhåll och fick ägna oss åt att byta däck istället, säger Thomas Fuxborg.

Polisen tror att gärningsmännen överlistade sina efterföljare tack vare tillgång till polisradio.

– På så sätt kunde undvika spikmattorna, säger Fuxborg.

Spåren efter Audin försvann efter vägspärren och polisen kan inte rikta några misstankar mot någon person.

– Vi tror att mellan tio och tolv personer är inblandade i de här kupperna, men steget till ett gripande är tyvärr ganska långt.

Erik Wiman