Nytt på klubbfronten

1 av 2 | Foto: Björn Lindahl
Hur många Swedish Deejay Awards går Eric Prydz hem? Svaret ges under Scandinavian Music Convention.
NYHETER

Vårplanenerna börjar ta form hos Stockholms klubbar och bokningar kan avslöjas. Här är en försmak av vad komma skall.

- Under våren blir det techno i alla dess former på Svaj klubb - allt från minimalt till tyngre och snabbare tongångar. Technofieringen av Svaj klubb innebär techno både i baren och på scenen och flera kvällar under våren har klubben öppet till kl 03 med hjälp av tillfälliga tillstånd.

- Cocktail Club går in i sin sista säsong. Det lär bli en vår som vi sent kommer att glömma. Mattias och gänget planerar större fester med house- och technoartister i än så länge hemliga lokaler. Klara bokningar på Grodan är bland annat Ricardo Villalobos, Steve Bug, Troy Pierce och Stephan Bodzin.

Även dj-tävlingen Tornamento kör en ny omgång på Cocktail Club i vår med start den 20 januari.

- Go Bang! viker inte av från sin bokningsbana under våren. Vi kan räkna med idel stora dj:er från när och fjärran. Bland annat dyker tyska technostjärnan Âme upp den 23 februari.

- Kocky har under året gjort sig ett namn på dansmusikshimlen. Under våren, med start i mars, kör han igång egna klubben The Office på Landet. Mixen är "balett, nyklassisk musik och trevliga människor".

- Efter att ha huserat på ställen som Olssons Video och Spy Bar, har Clitspit! -gänget tagit sitt pick och elektroniska pack till Sodra Bar under ett par torsdagar. Med följer "världens nyaste, bästa och hippaste låtar".

- Technoälskande klubben Bricolage inväntar ny lokal som strax ska vara färdigrenoverad.

- I år går Scandivanian Music Convention av stapeln den 1-2 mars på Münchenbryggeriet. Som vanligt är det seminarier dagtid och fest kvällstid. Dessutom delas Swedish Deejay Awards ut i tolv kategorier.

Stockholmsklubbarna Cocktail Club, Go Bang, Housewives, Lino, Monday Bar, Svaj Klubb, F12 Terassen, Tribalism, Vardagsrummet, B-Line, Heartbeat/The Soul Clam, Raw Fusion, Rekyl och Yes är alla nominerade. Rösta på www.aboutsmc.com.

- Mediaprofilerna Fredrik Virtanen och Tom Pyl byter inte bara namn på sin klubb (från Romeo till Julia). De passar även på att byta lokal. Julia är det nya namnet, fredagar på Restaurangen är det som gäller.

- Heta Stockholms Dansservice gästas i vår av bland annat Barteroid, MSTRKRFT och Chelonis R. Jones. Klubben fortsätter på Debaser Medis.

- Monday Bar har ett par tunga namn bokade under våren. Alla älskar av progressive house och trance kan glädjas över namn som Ferry Corsten (Berns 10 februari), Paul van Dyk (skärtorsdagen) och Sven Väth (16 maj).

- Sköna klubb Heimat fortsätter med sin satsning The New Now där de gräver vidare i den nya svenska underjorden efter små skivbolag med god smak.

- Rockkluben Breaker har bytt dag och lokal. Nu är det KGB som huserar Belinda och Ilas klubb. Fortfarande är det hårdrock i alla dess former som gäller.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm