16-åring dog på fotbollsplanen

NYHETER

Nu utreder polisen det plötsliga dödsfallet

Den 16-åriga pojken föll död ner inför kompisarna på fotbollsplanen.

Flera av ungdomarna chockades svårt.

Nu utreder Ludvikapolisen orsaken till det plötsliga dödsfallet.

16-åringen och hans kamrater hade samlats på planen i gruvsamhället Blötberget utanför Ludvika i går kväll. De skulle spela lite fotboll, bara för nöjes skull, skriver Dalarnas Tidningar.

Vid halvnio-tiden på kvällen föll 16-åringen plötsligt ihop. När ambulansen kom till platsen låg han livlös på marken.

Upprepade försök med hjärt- och lungräddning var förgäves. När ambulansen nådde Ludvika lasarett var pojken redan död. Händelsen har skakat det lilla samhället med några hundra invånare.

Krisorganisation i gång

- Det är klart att ungdomarna påverkas. De har ju bott i hop sedan de var små, säger Ludvika kommuns säkerhetschef Börje Karlsson till aftonbladet.se.

- Vi har en krisorganisation som är i gång nu med en krisgrupp på varje skola där pojken har gått. Vi diskuterar också om att ha någon träff för de vuxna i samhället.

Det plöstsliga dödsfallet kommer att utredas av polis.

Rättsmedicinsk undersökning

– Man vet ju inte varför en 16-åring ramlar ihop och dör så här. Det är det vi ska ta reda på genom en rättsmedicinsk undersökning, säger Karl-Owe Westman, länsvakthavande befäl vid polisen i Dalarna till aftonbladet.se.

Gårdagskvällens tragiska händelse var bara ett i raden av fall där unga människor utan förvarning fallit döda till marken i samband med fysisk aktivitet.

Barnläkare har tidigare krävt att barn till föräldrar med hjärtsjukdomar ska undersökas i förebyggande syfte för att se om de befinner i riskzonen.