Livstid för Cajsas mördare

NYHETER

Hovrätten fastställde tingsrättens dom

Den 7 januari 2005 mördades Cajsa Jonsson, 19, när hon var på väg hem från krogen.

En sedan tidigare dömd våldtäktsman dömdes i tingsrätten till livstids fängelse. Han överklagade domen. Idag fastställde hovrätten domen.

Foto: Cajsa Jonsson, 19, mördades på väg hem från krogen.

Göta hovrätt fastställde i dag Norrköpings tingsrätts dom. Cajsas mördare blev dömd till på livstids fängelse.

"Mordet på Cajsa Jonsson var bestialiskt. Något annat straff än fängelse på livstid kan inte komma på fråga", skriver hovrätten i sin dom.

Den 31 oktober har den dömde 27-åringen avtjänat fängelsstraffet för en överfallsvåldtäkt på en annan ung kvinna 2004. Efter det ska han sitta i häkte tills dess att hovrättsdomen vinner laga kraft.

När mannen har avtjänat sitt livstidsstraff ska han utvisas ur Sverige med förbud för att under resten av sitt liv återkomma till landet.

Körde svarttaxi

Cajsa Jonsson, 19, hade varit på nattklubben Palace i centrala Norrköping. Hon blev upplockad vid Norra Promenaden av ett tidningsbud som körde svarttaxi om nätterna.

Hon blev först våldtagen och sedan strypt och knivskuren. Hennes kropp hittades i en skogsdunge i Smedby i utkanten av Norrköping.

Den dömde har hävdat att Cajsa Jonsson vad glad och gav honom pussar och kramar när hon klev in i hans bil, något som motsäger vittnesuppgifter. Han hävdar att hon frivilligt skulle ha gått med på att ha samlag med honom, men hovrätten valde att gå på tingsrättens linje och ansåg att bevisningen mot mannen var övertygande.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund